Vind hier de juiste hulp!
Klik en vind....
☏ 
Vind hier de juiste hulp!

Respijtzorg voor mantelzorgers

Zorgt u langdurig voor iemand met een ziekte of beperking dan bent u een mantelzorger. Meestal doet u dat vanuit liefde en met plezier of gewoon omdat u vindt dat dat gewoon is. Maar soms kan het ook teveel worden. Dan is het verstandig om steun en hulp te zoeken. In elke wijk van Groningen is een WIJ team dat dichtbij en laagdrempelig hulp en ondersteuning biedt.
Deze website geeft een overzicht van alle mogelijkheden om de zorg te delen.
Het delen en/of overdragen van zorg noemen we respijtzorg. Vormen van respijtzorg zijn: iemand die u helpt bij de boodschappen, of even oppast zodat u zelf boodschappen kunt doen. Maar ook dagbesteding of hulp in de huishouding kunnen vormen van respijtzorg zijn.

Informele ondersteuning

Bent u geen mantelzorger maar wilt u graag een ‘steuntje in de rug’ bij de opvoeding van de kinderen of de administratie? Wilt u andere mensen ontmoeten; voor de gezelligheid of praten met lotgenoten? In de stad Groningen zijn vele mensen die u als vrijwilliger graag willen helpen. Deze vrijwilligers verlenen informele ondersteuning en zijn vaak via (vrijwilliger)organisaties beschikbaar voor u.
Deze website geeft een overzicht van de mogelijkheden van informele ondersteuning in de stad Groningen.