Vind hier de juiste hulp!
Klik en vind....
☏ 
Vind hier de juiste hulp!

Zorg kun je delen.

Als mantelzorger staat u vaak dag en nacht klaar.

Het is belangrijk dat u het kan volhouden daarom moet u goed voor uzelf zorgen. Het is belangrijk dat u zo nu en dan de batterij kunt opladen. Dat kan door de zorg met anderen te delen. In Groningen staan veel mensen voor u klaar om u te helpen maar dat moet u dan wel kenbaar maken. Schroom niet, vraag hulp aan een ander en deel de zorgen.

Deelt u zorg met anderen en wilt u overzicht houden, dan biedt de agendafunctie van WeHelpen assistentie. Met deze agenda kunt u met behulp van emailadressen een groep aanmaken en samen bijhouden wie en wanneer ondersteuning biedt.

Mantelzorgers ‘vergeten’ vaak dat zorgen voor een ander veel energie vraagt, soms teveel energie. Het is daarom goed dat u weet hoeveelheid tijd en energie dit van u vraagt. U kunt dit testen middels de website Test uw mantelzorg belasting

De gemeente Groningen biedt, naast de jaarlijkse mantelzorgkaart, een evenement aan op de dag van de Mantelzorg. De jaarlijkse mantelzorgkaart van de Gemeente Groningen bevat leuke attenties of uitjes voor mantelzorgers. U kunt deze kaart ophalen bij de WIJ teams, Humanitas of Jimmy’s. Bij het ophalen van de kaart moet u zich identificeren en een formulier invullen.

De dag van de mantelzorg is donderdag 10 november 2016 met als thema Applausje voor jezelf.